Започва пикът на средиземноморския сезон, като това лято обещава да

...
Започва пикът на средиземноморския сезон, като това лято обещава да
Коментари Харесай

Лято 2023 се очертава като рекордно за яхтения туризъм

Започва пикът на средиземноморския сезон, като това лято дава обещание да бъде рекордно за тези, които се занимават с яхтен туризъм. Един от играчите на пазара, чартърният оператор HELM, разгласи проектите си да извърши повече от 1000 плавания през летните месеци.

Според компанията най-популярни дестинации за този тип туризъм са Гърция и Хърватия, защото имат „ безконечен сексапил и хубост “. В същото време главната наклонност, движещата мощ зад този напредък са катамараните с шкипери и екипаж. И това не е инцидентно: от ден на ден фамилии и самотни туристи се изкушават да прекарат почивката си на вода, макар че нямат нужните документи и умения за ръководство на плавателни съдове.

Според изследване на промишлеността, оповестено предходната седмица, 58% от катамараните към този момент са резервирани в Хърватия това лято, като заетостта е близо 80% през юни.

Задачата на компаниите медиатори е да водят клиентите през всеки стадий от процеса на резервация. Техният самостоятелен метод разрешава на всеки екскурзиант да сътвори собствен личен, неповторим маршрут за пътешестване, посочващ идеалната яхта и дестинация.

Други обичайно известни дестинации за яхтен туризъм са Италия и Турция.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР