Започва пълна проверка на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП

...
Започва пълна проверка на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП
Коментари Харесай

Започва проверка на завод „Арсенал”

Започва цялостна инспекция на цех „ Арсенал” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, при която бяха открити рекорден брой противозаконни оръжия и муниции. Разследващите ще ревизират по какъв начин е било допустимо картечници, автомати, револвери и заглушители да бъдат изнасяни оттова, освен това в такива мащаби, оповестява Нова телевизия.

Един от арестуваните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити голямо количество оръжия и муниции. Мъжът не е обвързван публично със цех „ Арсенал”. В досието му обаче е записано, че през 2008 година е бил задържан, като в дома му тогава са били открити опиати и оръжия.

Според очевидци от селото Жандармерия и обиски е имало и в склад в Гъбарево. Собственикът на склада отхвърля вътре да е влизала полиция. Наемателят се казвал Юлиян, бил камионджия и единствено той имал ключове от помещението.

От казанлъшката оръжейница „ Арсенал” няма публично изказване. Според представители на завода към момента няма питане към техни специалисти да създадат разбор, дали хванатото при спецакцията оръжие фактически е създадено при тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР