Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант28 ноември 2022 г.,

...
Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант28 ноември 2022 г.,
Коментари Харесай

Vivacom дарява 60 000 лева за най-добрите образователни и екологични проекти

Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант

28 ноември 2022 година, София. Vivacom разгласи през днешния ден старта на новото издание на най-мащабната си самодейност в поддръжка на районното развиване в разнообразни тематични области. се организира за осми път и в интервала до 11 януари 2023 година компанията ще приема кандидатурите за планове на цивилен организации в областта на образованието и опазването на околната среда. Най-добрите и най-иновативните концепции с капацитет да ангажират локалната общественост, както и най-полезните хрумвания за решение на съответен проблем в съответния район, ще получат безплатно финансиране от Vivacom.

Проектните оферти се одобряват единствено посредством попълване на формуляр за кандидатстване на адрес. Всички кандидатури минават през два стадия на асортимент – авансово административно мнение и оценка от експертно жури. Победителите ще бъдат оповестени през март 2023 година Стойността на гранта за всеки план може да бъде до 5 000 лева, а срокът за реализация на печелившите концепции е една година. Общият размер на гранта за осмото издание на самодейността е 60 000 лева

За безплатно финансиране от Vivacom могат да аплайват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода, национални читалища и настоятелства към учебни заведения и детски градини, както и организации, които към този момент са печелили грант в предишни години. Няма ограничаване в броя на плановете, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

„ Развитието на районите е основно значимо за просперитета на България и за разкриването на нови благоприятни условия пред младежите у нас. Затова Vivacom, като компания със съществено наличие в цялата страна, се ангажира дълготрайно с поддръжка на локални организации и техните планове. Vivacom Регионален грант се организира за осма година. В рамките на седемте издания досега сме подкрепили 95 плана на 86 цивилен организации на обща стойност 441 000 лева Във фокуса на тазгодишното издание на самодейността са опазването на околната среда и качественото обучение – две доста  важни области за основаване на устойчиви локални общности с необятни вероятности “, разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Програмата се осъществя в партньорство с Български център за нестопанско право.

„ Изминалите 7 години са дълъг интервал, изпълнен с всевъзможни провокации за гражданските организации и другите общности в България. През цялото това време поддръжката от Vivacom районен грант за положителните локални решения беше и ще продължи да бъде значим тласък. Той ги подпомагаше в спешни интервали, даваше им благоприятни условия за развиване, само че също по този начин и религия, че в случай че действаме дружно с ангажираност към развиването на местата, в които живеем, положителните резултати идват бързо. Програмата оказва помощ тези резултати да се случат по-бързо и изрично “, показа Надя Шабани, шеф на БЦНП. Повече информация и изискванията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на уеб страницата
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР