Започва обичайната контролна кампания на приходната администрация в зимните курорти.

...
Започва обичайната контролна кампания на приходната администрация в зимните курорти.
Коментари Харесай

Данъчни тръгват на проверки по зимните курорти

Започва нормалната контролна акция на приходната администрация в зимните курорти. Инспектори на Национална агенция за приходите ще правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите. Ще се следи и придвижването на артикули към хотели, заведения за хранене и други търговски обекти.

На непрекъснато наблюдаване са подложени също тържища и борси наоколо до курортите. По време на акцията инспекторите ще употребяват и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Национална агенция за приходите, като софтуерът ще показва обекти, чиито обороти се разграничават доста от междинните за съответния район.

В акцията още веднъж ще бъде употребен и методът на така наречен намерено наблюдаване, при който в границите на дни или седмици в обекта участва очевидно проверяващ екип на Национална агенция за приходите, като оборотите, регистрирани по време на наблюдението, се съпоставят с минали интервали и при значима разлика, приходната организация може да стартира проверка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР