Започва нова акция за контрол на пътното движение с акцент

...
Започва нова акция за контрол на пътното движение с акцент
Коментари Харесай

Започва нова акция за контрол на пътното движение

Започва нова акция за надзор на пътното придвижване с акцент върху камионите. Началникът на отдел „ Пътна полиция “ в националната полиция комисар Калоян Драганов изясни, че акцията продължава два дни - през днешния ден и на следващия ден. Ще се следи за постоянни документи и редовността на камионите, разпределението на товарите и претовараване.

От началото на годината има над 19 000 нарушавания, част от които са довели и до произшествия, сподели Драганов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последните месеци има усложнена транспортна конюнктура, по тази причина контролът е един от методите за понижаване на броя на злополуките, сподели изпълнителният шеф на автомобилната администрация Бойко Рановски. Годишно 10 % от катасторфите са поради водачи на камиони и рейсове. А жертвите са 12-13 % от всички, починали по пътищата, сподели Рановски.

Той изрази вяра организацията да промени метода си на работа във връзка с контролната активност по този начин, че да има инспекции и през нощта. Инспекциите сега са сред 6:00 и 22:00 часа, тъй като няма задоволително хора, изясни Рановски.

Днес и на следващия ден ще има и други инспекции. Очаква се през днешния ден 130 екипа да управляват трафика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР