Започва набирането на проекти на работодатели за съфинансиране по Фонд

...
Започва набирането на проекти на работодатели за съфинансиране по Фонд
Коментари Харесай

Държавата отпуска до 100 хил. лева на работодатели за безопасeн труд

Започва набирането на планове на работодатели за съфинансиране по Фонд „ Условия на труд “ на Министерството на труда и обществената политика през 2023 година. Отпусканите средства ще са за подобряването на изискванията на труд в предприятията и за развиването на действия по диагностика на професионалните заболявания, заяви Министерството на труда и обществената политика. Това стана ясно след съвещанието на Националния съвет по условия на труд и Управителния съвет на Фонда. 

Максималният размер на средствата, които се обезпечават от Фонд „ Условия на труд “, /ФУТ/ е до 30 на 100 от утвърдените и фактически осъществени разноски за осъществяване на плана, само че не повече от 100 000 лв.. 

Целта е посредством тяхното осъществяване да се подобрят микроклиматът, електро и пожарната сигурност, техническата сигурност на работното съоръжение и санитарно-битовите условия в предприятията. Друг блян е и да се намалят равнищата на прахуляк, звук, трептения, нездравословни лъчения и рискови химични субстанции. Проекти се одобряват всеки работен ден в деловодството на ФУТ. Всички детайлности и условия за кандидатстване могат да се получат на формалната интернет страница на фонда: https://www.mlsp.government.bg/dokumenti-za-kandidatstvane
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР