Започва Младежкият архитектурен пленер Хвани се в Таляна“. Участие са

...
Започва Младежкият архитектурен пленер Хвани се в Таляна“. Участие са
Коментари Харесай

Започва Младежкият архитектурен пленер „Хвани се в Таляна“

Започва Младежкият архитектурен пленер „ Хвани се в Таляна “. Участие са удостоверили архитекти от Варна, страната и северната ни съседка.
Архитектите ще дойдат в града на 27 септември и още в първия ден от престоя си ще създадат опознавателна обиколка на кв. Таляна.
Организаторите, Камарата на архитектите в България – Регионална гилдия Варна и Съюз на архитектите в България – Дружество Варна, възнамеряват обиколката да се извърши във взаимоотношение с два други плана също финансирани от Варна ЕМС 2017 – „ Загадките на Варна “ и „ In love with Varna “.

Архитектите ще тръгнат по следите, които водят до загадки в Таляна, дружно с арх. Максим Недков – идеолог на плана. След като обиколката им завърши ще се озоват на сцена „ Кофража “, където арх. Александра Бабунска ще ги чака с към този момент известната настолна игра “In love with Varna ”, благодарение на която, под формата на „ мозъчен концерн “, ще извлече от участниците първичните хрумвания и оферти за работа по поставените в пленера задачи.

Организаторите напомнят, че „ Хвани се в Таляна “ ще се организира в интервала от 27 септември до 3 октомври 2017 година, като задачата на пленера е архитекти да изработят тактики за развиване на кв. Таляна. Стратегиите ще бъдат журирани и най-приложимата, по авансово избрани критерии, ще бъде показана на обществеността.

За екипа, изработил отличената идея, е планувана парична премия от 2000 лева, която ще бъде връчена на публично награждаване на 2 октомври Ден на Архитектурата от 19,30 ч.

Всички съществени събития в програмата на пленера ще се организират в Юнашки салон, а всички съпътстващи на сцена „ Кофража “ (при тъмно и дъждовно време в Дом на архитекта).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР