Започва дългоочакваният ремонт на Рогошко шосе в Пловдив. Утре ще

...
Започва дългоочакваният ремонт на Рогошко шосе в Пловдив. Утре ще
Коментари Харесай

Започва дългоочаквания ремонт на Рогошко шосе! Правят първа копка утре

Започва дълго чаканият ремонт на Рогошко шосе в Пловдив. Утре ще бъде направена алегорична първа копка от градските управляващи, като това ще бъде направено от кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, представители на компанията реализатор „ ИССА 2000 “, както и на строителния контрол на обекта.
Прочетете още
Планува се реконструкцията да стартира  първо от може би най-разбитата улица в Пловдив -  това е свързващата права сред Рогошко шосе и бул. „ Марица – Север “, до която се стига до базата на „ Дунапак – Родина ”.

След като се приключи ремонта й, строителите ще се трансферират към главното шосе.  Тогава дейностите ще обзет от моста на Адата  до землищна граница на Пловдив.  Ремонтът ще бъде на изработен на стадии с краткотрайни организации на придвижването.

Физическият старт на ремонта се е забавил, защото Община Пловдив е трябвало да получи позволение от Община „ Марица ” да оправи част от шосето, което се намира в нейните граници. 

Фирмата реализатор по плана е „ ИСА – 2000 ”, която завоюва публичната поръчка. Тя е на стойност от 15 млн. лв., като 3,5 млн. лв. са обезпечени за тази година. Ако бъдат изчерпани, ще се обезпечат още пари от бюджета за 2023-а.

Дейностите  включват повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на налична среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветяване.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР