Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни

...
Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни
Коментари Харесай

Започва джаз фестивалът в Банско

Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни имена и най-хубавите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е на централния градски площад „ Никола Вапцаров ". Планинският ни курорт към този момент е пълнен с посетители в очакване на откриването.

Тази година фестивалът е отдаден на фънка. „ Не единствено в джаза, а въобще в музиката това е фундаментално значим род. Нашият фестивал събира три генерации аудитория и желаеме да покажем на младите какъв брой качествена е тази музика ", споделя шефът и основател на най-голямото джаз събитие у нас, доктор Емил Илиев.

По традиция фестивалът ще открият Камелия Тодорова и Васил Петров дружно с Биг бенд Благоевград, а кулминационната точка на първата вечер е легендата Мейсио Паркър.

Британският саксофонист Рей Джелато се завръща на сцената на „ Банско джаз фест " дружно със своята група „ Гигантите ", която ще означи 25 годишния си празник с нов албум. Концертът е в четвъртък, 8 август.

Почитателите на джаза от България и чужбина към този момент са запълнили хотелската база в града като множеството от декларираните почивки са петдневни. Механите в Банско също са подготвени за посрещнат гостите с локални специалитети и обичайната конюнктура.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР