Започналият София Прайд Филм Фест“ представя на българските зрители най-доброто

...
Започналият София Прайд Филм Фест“ представя на българските зрители най-доброто
Коментари Харесай

Два български късометражни филма ще бъдат показани на София Прайд Филм Фест

Започналият „ София Прайд Филм Фест “ показва на българските фенове най-хубавото от международното ЛГБТИ кино. Той ще продължи до 8 юни и предхожда София Прайд, който ще е на 9 юни в София. Фестивалът ще покаже два български късометражни кино лентата. В предаването „ Хоризонт до обед “ Слава Дойчева – артистичен шеф и програматор на фестивала, сподели:

„ Беше извънредно време тези истории да бъдат разказани с нашия глас и от нашата позиция “

Според Дойчева не е преодоляно табуто над тематиката за полово другите: „ Това е развой. Не мога да настоявам, че е преодоляно. Това е главната причина да вършим този фестивал и да насърчаваме да се появяват и други филми. Има голяма потребност от още повече видимост. Табутата падат, от ден на ден хора се престрашават да отидат на Прайда. Тази година чакаме към 5000-7000 души. Определено има напредък, само че работата занапред стартира “.

ЛГБТ историите са най-различни, сподели Дойчева и добави: „ Двата български кино лентата са за разкриването и за компликациите. Няма по какъв начин да не стартираме от тях. Няма по какъв начин да не минем през това. това е нужната стъпка, с цел да минем към идната – за други проблеми.

Входът е свободен, само че с авансово взети пропуски, сподели още Слава Дойчева.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР