“Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително

...
“Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гаражни компании са ремонтирали ПАВЕЦ „Чаира“, загубите са огромни

“Започнали сме дейна инспекция и във връзка с един извънредно значим за енергетиката на нашата страна обект, издигнат от японска компания. В течение на няколко години обратно той постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван, най-вероятно с оглед ползите на стопански индивид от нашата страна. Ние имаме ориентировка за това кой е той. В негова изгода са породени вреди на този енергиен източник. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

“Вместо да се отиде към ремонт, който се е налагал на цялото оборудване или на огромна част от него и той да бъде осъществен от Япония, са употребени гаражни компании. Те е трябвало да създадат нещо, което не е по техните сили. Ние сме претърпели големи материални вреди. Не можем да останем въздържан наблюдаващ.”, акцентира министърът.

Централата е ПАВЕЦ „ Чаира”, посочи той.

ПАВЕЦ „ Чаира “ е помпено-акумулаторна водноелектрическа централа, ситуирана над село Сестримо, Югозападна България. Разполага с 4 помпено-генераторни хидроагрегата с общ потенциал за произвеждане на електричество 864 MW и за изпомпване на вода 788 MW. С това ПАВЕЦ Чаира е най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа. Захранва се с водите на язовир „ Чаира “ в помпен режим и на язовир „ Белмекен “ в генераторен. Собственост на Националната електрическа компания.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР