Започнахме кампания по преглед на общите условия на фирмите за

...
Започнахме кампания по преглед на общите условия на фирмите за
Коментари Харесай

КЗП подозира нелоялни търговски практики при 90% от бързите кредити. Започва проверки

„ Започнахме акция по обзор на общите условия на компаниите за бързи заеми и разбор на това до каква степен са предпазени правата на потребителите. Според предварителните разбори в към 90% от случаите те употребяват нелоялни търговски практики “, заяви пред БНР ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев. Вече са почнали инспекциите на място, които имат за цел да ревизират до какъв брой са предпазени правата на потребителите.

„ Потребителят би трябвало да има опция да взима по-информирани решения. Информацията би трябвало да му се предлага по по-разбираем метод, тъй че те да са изцяло наясно като вземат избрана сума на заем какво тъкмо ще върнат действително “, означи Алипиев

„ Започваме инспекции, които ще доведат до действителни наказания “, безапелационен бе ръководителят на КЗП. Статистиката демонстрира, че за по-малко от година растежът на бързите заеми надвишава рекордните 733 млн. лева

Председателят на КЗП разяснява и настоящата тематика за персоналния банкрут, която е във фокуса още от 44-ото Народно събрание насам.

„ Законът за персоналния банкрут е дълго чакан закон и той внася успокоение за тези, които са в неспособност да изплащат отговорностите си “, изрази експертното си мнение Алипиев.

Според него по този начин постановен текстът на закона включва и хората, закъсали при връщане на заем към компаниите за бързи заеми.

„ Хубаво е, че там, където са употребявани средства за застраховане на своя икономически интерес, това не им дава опция да се възползват от този закон “, разяснява той и опасенията за злоупотреби с сходни разпореждания.

Към 2023г. България остава единствената страна в Европейски Съюз, в която няма написана процедура по какъв начин се поставя завършек на „ дългово иго “ и има безконечни длъжници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР