Започнахме да вършим изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30

...
Започнахме да вършим изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30
Коментари Харесай

Асен Василев: Започнахме изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30 години

Започнахме да вършим извънредно сложни промени, които бяха отлагани 20-30 години. Това сподели министърът на финансите Асен Василев пред публицисти в Народното събрание за вота на съмнение към държавното управление, който се разисква на днешното парламентарно съвещание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Попитан за какво този кабинет би трябвало да остане на власт, той отговори: „ Защото даваме ясна вероятност в каква посока се движи България “. Василев изясни, че цели браншове на стопанската система, където проблемите с години са „ замитани под килима “, са придвижени напред.

„ Започна да се придвижва напред и правосъдната промяна. Това ще бъде една извънредно дълга борба “, съобщи финансовият министър и добави, че първите крачки са направени, само че има още доста дълъг път.

„ Зададохме ясна посока на България към Европа “, посочи Асен Василев и даде образци с влизането в еврозоната и Шенген.

Това, което виждаме сега, е, че бизнесът стартира да влага, спестяванията на българските жители през последната една година, на семействата, са се качили със седем милиарда, регистрира Василев. Той добави, че България е една от дребното страни в Европейския съюз, по-малко от пет, където растежът на приходите е изпреварил растежа на инфлацията предходната година.

Попитан има вяра ли, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат единомислещо кабинета, Василев разяснява, че не може да каже и това зависи от тях. Също по този начин, и не бих подценявал вота на съмнение, защото до момента в който едно нещо не е реалност, нищо не е несъмнено, добави министърът.

Пари в бюджета има задоволително, сподели в отговор на журналистически въпрос Василев. Той изясни, че всеки месец се разгласява салдото и сега има над 10 милиарда в сметката на държавното управление.

Попитан на каква стойност ще бъде помощта за Държавата Израел министърът изясни, че всяка година в бюджета се утвърждава бюджет в министерство на външните работи, с което Министерство на външните работи по своя преценка може да реши на кого да помогне България при положение на сериозна рецесия, тъй че да изявим своята взаимност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР