Започнаха преговори за постигане на тридневно хуманитарно прекратяване на огъня

...
Започнаха преговори за постигане на тридневно хуманитарно прекратяване на огъня
Коментари Харесай

В ход са преговори за тридневно примирие в Газа

Започнаха договаряния за реализиране на тридневно филантропично преустановяване на огъня в Ивицата Газа в подмяна на освобождението на десетки заложници, държани от „ Хамас “. Това настояват двама чиновници от Египет, един от Организация на обединените нации и западен посланик, представени от „ Гардиън “.

Сделката ще даде опция за нахлуване на повече помощи в анклава, в това число лимитирани количества гориво, с цел да се облекчат влошените условия за 2,3 милиона палестинци, които са в капан там. Според формалните лица и дипломата медиатори в договорката са Катар, Египет и Съединените щати, пише изданието.

Един от египетските чиновници споделя, че детайлностите по съглашението са били разисквани тази седмица в Кайро с гостуващия началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и израелска делегация. Посредниците в този момент завършват плана за съглашение.

Високопоставен американски чиновник съобщи, че администрацията на президента Джо Байдън не е предложила съответна времева рамка за пауза във военните интервенции на Израел, само че е споделила на страната да обмисли обвързването на продължителността на паузата с освобождението на избран брой заложници.

Ако бъде реализирано съглашение по отношение на продължителността на паузата и броя на заложниците, които би трябвало да бъдат освободени, и договорката бъде сполучливо изпълнена, същата формула може да бъде преразглеждана и в бъдеще, написа " Гардиън ".

Според съветската работа на BBC през вчерашния ден е имало филантропично прекъсване на огъня за към 4 часа.

" Хамас " държи в Газа около 240 заложници от разнообразни националности, откогато атакува Израел на 7 октомври и провокира отговор от страна на държавното управление на Бенямин Нетаняху. Наскоро той съобщи, че Израел е подготвен на " дребни тактически паузи ", само че не и на преустановяване на огъня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР