Започнаха празничните чествания по повод 146 години от Освобождението на

...
Започнаха празничните чествания по повод 146 години от Освобождението на
Коментари Харесай

Започнаха празничните чествания за 146 години от Освобождението на България

Започнаха празничните празнувания във връзка 146 години от Освобождението на България. Казанлък сложи тяхното начало. Честванията започнаха с водосвет пред постройката на общината.

" Казанлък е град на герои, само че е част от градовете и селата на поробена тогава България, които със своята всеотдайност извоюват свободата. Свободата на отечеството, което няколко години по-късно ще бъде съединено и няколко десетилетия по-късно ще бъде оповестено за без значение. Това дава през днешния ден на нас мотив за национална горделивост ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Домакин на честванията за 3 март е точно община Казанлък. Там от центъра на града на следващия ден ще тръгнат и безвъзмездни рейсове за всички, които желаят да съпреживеят честванията на връх " Шипка ".

Кулминацията за 3 март по традиция е на Паметника на свободата на връх " Шипка ". Преди това в 9:30 е молебенът в храм-паметника " Рождество Христово ", който ще бъде отслужен от старозагорския Митрополит Киприан. В 11:30 стартират честванията на Паметника на свободата.

Създадена е и краткотрайна организация на придвижването. Еднопосочно то ще се прави от Казанлък и Габрово до паметника на " Шипка ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР