Започнаха политически престрелки след мистериозната смърт на 25-годишния охранител в

...
Започнаха политически престрелки след мистериозната смърт на 25-годишния охранител в
Коментари Харесай

Политически престрелки след смъртта на охранител в бившия Партиен дом

Започнаха политически престрелки след мистериозната гибел на 25-годишния охранител в някогашния Партиен дом, за която ви разказахме през вчерашния ден в bTV Новините.

Фирмата, чийто чиновник е починалият и която е охранявала ремонта в новата постройка на Народното събрание, се оказа обвързвана със заместник-социалния министър Султанка Петрова. От Българска социалистическа партия желаеха отстраняването ѝ.
Прокуратурата проверява причиняване на гибел по несъобразителност в Партийния дом НСО без коментар за починалия охранител, Българска социалистическа партия желаят оставката на Султанка Петрова
И през днешния ден околните на 25-годишния Даниел Тасев не видяха къде е открито тялото му в ремонтирания сектор на Партийния дом. Съмненията им, че нещо се прикрива, нарастват.

„ Искам да видя мястото, където е станало това нещо и да ми покажат по какъв начин може в някаква шахта брат ми да е паднал”, сподели братът на Даниел – Бранко Величков.

„ Искам да излезе истината, тъй като всичко е допустимо в тази страна да се преиначи”, счита и лелята на Даниел – Катя Еленкова.

Случаят се проверява от Софийската градска прокуратура. От там обясниха, че са изискали записите от камери и ще ревизират документите на охранителната компания, в която е работил Даниел.

Още през вчерашния ден стана ясно, че тя се споделя „ Дефанс консулт”. Преди да стане народен представител, в нея съучастник е актуалният заместник-социален министър Султанка Петрова. Пред bTV тя сподели, че в този момент брачният партньор ѝ е на високо равнище в нея.
„ Мъжът ми не е притежател на компанията, той е управител”, съобщи Султанка Петрова.

Собственик е Филип Чипев, който също се оказа непосредствен до фамилията на зам.-министъра – татко е на внуците ѝ.
Въпросите към гибелта на охранител в Партийния дом стават от ден на ден Според работодателя на Даниел Тасев младият мъж час и половина не е бил на поста си
От Българска социалистическа партия желаеха оставката на Султанка Петрова в особено послание към вицепремиера Валери Симеонов.

„ Докато не се срещна в елементи с всички условия – по какъв начин по този начин мъжът ѝ е станал охранител, не мога да взема отношение”, съобщи самият Симеонов.

„ Къде и по кое време тъкмо сте видели спор на ползи? Аз разбрах, че има такава охранителна компания, през вчерашния ден от вашите репортажи по малкия екран, само че дано първо се види какво тъкмо се е случило”, сподели и другият вицепремиер Красимир Каракачанов.

От Главната ревизия по труда обясниха, че случаят е станал в необезопасена шахта и че са почнали инспекция на обекта, в който и преди са установявани нарушавания.

От НСО споделиха, че няма да разясняват случая до привършване на следствието.

По тематиката работиха Росен Цветков и Габриела Наплатанова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР