Ликвидирани са арестанти, които са взели за заложници служители на

...
Ликвидирани са арестанти, които са взели за заложници служители на
Коментари Харесай

Русия ликвидира ислямистите, взели заложници в следствен арест

Ликвидирани са арестанти, които са взели за заложници чиновници на следствения арест в Ростов на Дон. От пресслужбата на ФСИН оповестиха за ТАСС, че заложниците са освободени, те не са потърпевши.
Тази заран шестима обвинени, държани в обща килия, са взели за заложници оперативен служащ и контрольор по надзора. Нападателите бяха излезли в двора на следствения арест, въоръжени с макетно ножче, гумена палка и пожарникарска секира. Оковали бяха с белезници един от затворническите чиновници.
Те са последователи на неразрешената в Русия интернационална терористична организация " Ислямска страна " и измежду тях има обвинени по каузи за терористични закононарушения. Русия бе мишена на няколко набези, за които джихадистката организация пое отговорност. На 22 март въоръжени лица убиха минимум 144 души в концертна зала край Москва в най-смъртоносната офанзива на съветска земя от две десетилетия насам. Стотици други бяха ранени.
Оттогава са задържани повече от 20 души, в това число четиримата обвинени нападатели, всички от някогашната руска република Таджикистан. ИД пое отговорност за нападението, но Русия в началото се опита да го припише на Украйна. 
В договаряния за освобождение на заложниците нападателите настояваха за превозване, оповестиха правоохранителните органи.
В центъра на Ростов на Дон бе лимитирано придвижването по улиците, водещи към центъра за задържане. Министерството на гражданската защита и изключителните обстановки предложи на водачите да изберат обходни направления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР