Започнаха обсъжданията за нов правилник на Народното събрание, предаде репортер

...
Започнаха обсъжданията за нов правилник на Народното събрание, предаде репортер
Коментари Харесай

ПП предлагат създаването на постоянна комисия в НС за противодействие на корупцията

Започнаха разискванията за нов устав на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg. Целта е да се усъвършенства работата в Народно събрание.

„ Днес желая да решим по какъв начин ще действа тази комисия. Трябва бързо да се създаде новият устав на Народното събрание, защото има доста значими задания пред новото Народно събрание “, стартира ръководителят на комисията Лена Бориславова от Политическа партия.

Тя прикани всеки един от членовете на комисията да показа свои оферти за възстановяване на в този момент настоящият устав. В рамките на съвещанието бе решено до вторник да бъдат импортирани другите оферти, които да бъдат разисквани на последващо съвещание, което ще се организира в сряда в 14:30 часа.

„ Не е тук мястото да се споделя кой какво да прави. Това е право на всеки депутат. Затова се постанова този дълъг период. Трябва да се усъвършенства контролът, който съществува в Народното събрание върху органите, които избираме. Сметната палата не внесе нито един отчет за четири години. Другият проблем е с обществените разисквания “, съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ.

Политическа партия застават зад две съществени промени на правилника на Народно събрание, а точно основаване на нова непрекъсната комисия, която да е за противопоставяне на корупцията. Тя ще бъде натоварена с чуването на тези органи, които се избират от Народно събрание. Другата тенденция ще касае активността на Народно събрание, а точно по този начин да се провежда процеса в Народно събрание, че да се лимитират политическите начини за губенето на времето на народните представители и разговорът да е ориентиран в посоката на рационалния разговор.

Тя добави, че би трябвало да се забрани говоренето по телефони по време на съвещание.

Председателят на комисията Лена Бориславова от „ “ съобщи, че се радва за градивния разговор, в чийто дух се организира съвещанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР