Започнаха летните задръствания по границата ни с Гърция. Засилен е

...
Започнаха летните задръствания по границата ни с Гърция. Засилен е
Коментари Харесай

Напрежение! ГКПП Кулата е блокирана, ред на пункта няма. Шофьори реват: Изобщо не тръгвайте

Започнаха летните тапи по границата ни с Гърция. Засилен е трафикът на граничния пункт „ Кулата “ още от сутринта.
Опашката от чакащи коли е близо 6 километра. Изчакването е към 2 часа, споделиха пътуващи. Причината е засиления поток към южната ни съседка и бавната обработка на документите. Има и фамилии с деца, които не са приготвили нужните документи, което в допълнение забавя обработката, съобщи Българска национална телевизия.
Недоволни пътуващи разгласяват фотоси от тапата във фейсбук групата „ Актуална информация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон “.
„ Ние сме на 2,5 км от границата и съвсем не сме мръднали от 1 час. Звънях на Гранична полиция и ми обясниха, че вършат обстойна инспекция на всяка кола “, пишат изнервени водачи.
„ Изобщо не тръгвайте натам! “, поучават други.
Водачите, които желаят да избегнат дългото очакване на Кулата, могат да минават през пункта „ Илинден – Ексохи “ при Гоце Делчев. Там опашки няма и прекосяването става за секунди, разясняват водачи.
Интензивен е и трафикът за товарни коли на изхода на границата с Румъния при граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Видин “, „ Оряхово “ и „ Кардам “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Извършва се монтаж на спомагателна покривна структура на двете крайни трасета на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ на излаз и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета посредством пътна сигнализация. Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа “/ “Липница “ и „ Крушари “/ “Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.
На границата със Сърбия трафикът е естествен на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт. В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ се правят строително-монтажни действия за реорганизация и рационализация на пункта. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли би трябвало да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.
На границите с Република Северна Македония и Турция трафикът е естествен на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР