Започнаха изслушванията в съда в Ню Йорк по делото, по

...
Започнаха изслушванията в съда в Ню Йорк по делото, по
Коментари Харесай

Тръмп застава пред съда за фалшифициране на документи

Започнаха чуванията в съда в Ню Йорк по делото, по което някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат в престъпни обвинявания , оповестява " Ройтерс ".

Изборът на 12 правосъдни заседатели и шестима заместници от набор от поданици на Манхатън се чака да отнеме към седмица. След това би трябвало да се проведат свидетелски показания.

Процесът се чака да продължи до май. 

Самият Тръмп участва персонално в правосъдната зала. 

Прокурорите в Ню Йорк обявиха при започване на наказателния развой в понеделник, че ще изискат от арбитър да осъди някогашния президент за пренебрежение, откакто описаха " акция за напън " против неговия някогашен медиатор и евентуален очевидец Майкъл Коен. Цитираха рецензии на Тръмп към очевидци, правосъдни чиновници и други през годините. Не стана ясно какви санкции може да изиска прокурорът.

Това е първият от четирите висящи наказателни процеса против него. Също по този начин, за първи път в историята на Съединени американски щати някогашен държавен глава да бъде изправен пред съда по наказателно дело.

Процесът, постоянно именуван от медиите " казусът Сторми Даниелс ", е по обвиняване във подправяне на документи.
 Доналд Тръмп в правосъдната зала или на избирателен протест
Доналд Тръмп в правосъдната зала или на избирателен протест

Съд в Ню Йорк отхвърли трети иск на Тръмп да отсрочи дело

Припомняме, че предходната седмица арбитър от апелативния съд в Ню Йорк отхвърли последния опит на юристите на някогашния президент  да отсрочи идния углавен развой за неопределен срок.

Делото е за фалшифицирани документи за средства, платени през 2016 година, в това число и на порнозвезда, с цел да се крият неуместни обстоятелства за Тръмп.

През януари 2018 година The Wall Street Journal разгласява публикация, в която се твърди, че през 2006 година Тръмп е имал връзка с порно актрисата Даниелс и малко преди президентските избори през 2016 година той й е платил 130 хиляди $ за безмълвие. Самият Тръмп увери, че няма персонални връзки с Даниелс.

През април 2023 година прокурорът на Манхатън Браг упрекна Тръмп по 34 обвинявания за подправяне на бизнес записи и незаконен скрит план в тази ситуация Сторми Даниелс.

Според юристите му, той би трябвало да е в предизборната си акция, а не в правосъдна зала и да се пази.

Адвокатите на Тръмп бяха поискали от апелативния съд на приблизително равнище на щата да спре делото за неопределен срок, до момента в който те се борят да отстранят съдията и да оспорят няколко от неговите досъдебни решения, които съгласно тях съществено са попречили отбраната на хипотетичния републикански претендент.
 Съдът в Ню Йорк санкции Тръмп с 355 млн. $ по дело за машинация
Съдът в Ню Йорк санкции Тръмп с 355 млн. $ по дело за машинация

Удар по реномето на някогашния президент на Съединени американски щати

Експрезидентът Той не се призна за отговорен по нито едно от обвиняванията. Политикът и неговите сподвижници неведнъж са заявявали, че обвиняванията против него са политически стимулирани.

Тръмп е упрекнат в още три случая. Става въпрос за щурмуването на Капитолия от стачкуващи, противозаконното запазване на секретни документи, както и за хипотетични нарушавания, свързани с бизнеса на някогашния държавен глава.

Също по този начин бе наказан по дело за полово посягане над някогашна журналистка и Бе разследван и съден и за бизнес делата си преди да бъде президент. Плати и рекордна глоба. 

Исторически бяха и опитите се базират на законодателна процедура, употребена последно по време на Гражданската война - уредник на протест против страната няма право да взе участие в избори. 
 Доналд Тръмп заплати рекордна гаранция
Доналд Тръмп заплати рекордна гаранция

Съдебни неприятности за някогашния президент

Въпреки правните си проблеми, той завоюва задоволително гласове за номинацията на републиканците за президент. Така ще се яви през ноември на изборите против сегашния президент Джо Байдън и това ще бъде първи президентски реванш от 70 години. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР