Започнаха да се пълнят болниците и интензивните отделения, каза по

...
Започнаха да се пълнят болниците и интензивните отделения, каза по
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев за COVID-вълната: Вече започнаха да се пълнят интензивните отделения

" Започнаха да се пълнят лечебните заведения и интензивните отделения, сподели по бТВ доктор Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България в диалог за сегашната COVID-вълна - Вече има 38 души в интензивни отделения.

" Вече стартира и смъртността да се качва ", добави той.

Според него прекомерно рано е да се каже доста ли е друг настоящия вид на вируса от предходните.

" Еволюционно няма аргументи да мислим, че ще се селектира подобен вирус, който да протича по леко. Със сигурност знаем, че ще се селектира вирус, който да е по инфектиран. Той би трябвало да става по-заразен, с цел да оцелява. Но оцеляването му не зависи от това дали провокира тежко боледуване, или не ", изясни той.

" За този вид вирус на този стадий се притеснявам, че няма ефикасна предварителна защита, имайки поради извънредно високата му дарба да заразява “, разяснява проф. Андрей Чорбанов, депутат от Има Такъв Народ.

Според него когато се вкарват каквито и да е ограничения, фактически би трябвало да се мисли за предварителна защита, само че тя да бъде ефикасна.

" Пандемията е по-малко страшна и по-позната. Трябва да се мисли по какъв начин да се ръководи систематично. Въпреки че случаите не са чак толкоз доста, тестванията са малко ", разяснява доктор Александър Симидчиев. Според него би трябвало да се вършат повече проби.

" FFP2 и FFP3 маските понижават с към 40% заразността, а общоприетите и хирургични маски - с към 20%, а когато се носят и от инфектирания, и от този, който не е инфектиран, се удвоява - 20 % стават 40 ", сподели Симидчиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР