Започнаха да извеждат украинските бежанци от хотели в Слънчев бряг

...
Започнаха да извеждат украинските бежанци от хотели в Слънчев бряг
Коментари Харесай

Започна преместването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг

Започнаха да извеждат украинските бежанци от хотели в Слънчев бряг поради идния летен сезон. В същото време огромна част от украинците напущат страната ни поради приключващата стратегия в края на месеца.

По данни на Агенцията за бежанци от пристигналите близо 280 000 жители на Украйна, повече от половината към този момент са си тръгнали.

Близо час няколко рейса преместваха над 600 бежанци от един от хотелите в Слънчев бряг, който след дни има резервации от туристи, в различен, който сега е празен.

" Погледнете, всичко това са нашите движимости, по какъв начин няма да ни тормози това пренасяне, само че сме признателни на България, че ние одобри и изискванията в хотела доста ни харесаха ", сподели Альона от Приморск.

" Поемаме превоза, поемаме всичко, единствено и единствено, всичко да е спокойно и безшумно, да няма кавги, тъй като и те са хора, тъй като вие виждате, че в случай че не го върша аз на доброволни начала, вие да виждате някой да ги изнася? ", сподели Венелин Ташев, хотелиер в Слънчев бряг.

Бежанците ще могат да останат в този хотел най-малко до 31 май, по-късно обаче ориста им е неразбираема.

" Аз през днешния ден настанявам 600 индивида. И тези хора, в случай че би трябвало още веднъж да ги пренастаняваме – два пъти, три пъти, става един стрес за тях, става една безредица. При стратегия от 15 лева с три изхранвания дневно, просто не знам, ние не можем да се оправим с тази стратегия, тя е по този начин направена, че просто да откаже хората да работят с украински бежанци и да им оказват помощ ", сподели Красимир Белорешки, притежател на хотел в Слънчев бряг.

Именно поради всички неясноти Марина е решила още на следващия ден да се прибере в Украйна: " Ще се прибера вкъщи, тъй като не зная какво ще се случи в края на месеца с нас. Виждам обаче тук украинци от Мариупол, на които домовете им са разрушени, с деца са и те няма къде да отидат ".

По данни на Агенцията за бежанците единствено за миналото денонощие страната ни са напуснали близо 3000 бежанци.

" Процесът не е единствено от България да излизат украински жители. Същият развой се следи и от Полша, от Румъния и от Молдова. Като част от украинските жители фактически вършат опити да стигнат до Украйна, до елементи от Украйна, в които ситуацията е спокойна и животът им не е заплашен. Други групи не престават към Италия, Испания, имаме информация, че и към Турция, а също и към страните от централна Европа ", сподели Мариана Тошева, ръководител на Агенцията за бежанците.

Вече една от държавните бази в Равда е цялостна с бежанци, само че се оказва, че те би трябвало да я освободят.

" Там има на 24 юни резервации на детски училищен лагери и в този момент аз би трябвало да разселя бежанците някъде, не знам къде. Очаквам да схвана кои са новите държавни бази, в които ще могат да бъдат разселени те ", сподели Елена Андонова, хотелиер.

Очаква се в последните дни на месеца да стане ясно какъв брой са бежанците, които ще бъдат преместени в държавните бази и какъв брой хотелиери желаят да се включат в новата стратегия с помощ от 15 лв..

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР