Започнах работа в дирекцията през 2005 година. Бях уволнена дисциплинарно

...
Започнах работа в дирекцията през 2005 година. Бях уволнена дисциплинарно
Коментари Харесай

Бившият шеф на дирекция Българско гражданство в МП: Имам доказателства, че Каракачанов и ВМРО се финансират от продажбата на гражданство

Започнах работа в дирекцията през 2005 година. Бях уволнена дисциплинарно в края на 2017 година, като не разбрах защо. Факт е, че за българско поданство се заплаща. Това всички го знаят и аз съм учудена, че в този момент всички реагират по този начин все едно това е нещо ново.

Това сподели в утринния блок на БТВ Катя Матева, някогашен шеф на дирекция "Българско поданство " в Министерството на правораздаването, която е изпратила сигнали за корупция в Държавната организация за българите в чужбина и това, че партия Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се финансират от тези схеми. "Аз заставам зад сигналите и думите си. Те са подписани от мен. Имам доказателства и те не са от рода на - една жена сподели. Сигналите подадох още през 2016 година. В съответния случай прокуратурата е решила, че тези доказателства не са задоволителни и не е образувала досъдебно произвеждане. Аз съм подала сигнали и до премиера Бойко Борисов. Не е моя работа да групирам доказателства. В тази страна си има служби, които би трябвало да се занимават с тази работа. Искам да кажа, че всичко стартира през 2013 година. Имам доказателства, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се финансират от продажбата на българско поданство. Няма да ги споделя в този момент в ефир, тъй като те ще изгубят своята тежест. Той е правил и обществени такива изявления. Каракачанов твърди, че неговата идея е Македония, а за мен идеята е България. Искам да се съблюдава закона. Точно поради това понесох удари и не преставам да ги претърпявам ", сподели още Матева.

"Аз закононарушения не съм правила. Нямам концепция защо приказва Красимир Каракачанов. Натиск върху мен постоянно е имало. Аз съм си давала доста добре сметка какво върша. Моята цел е да била истината да излезе нескрито. След като подадох сигнали на всички места и до всички способени органи, а хората, които са основни участници в тях, започнаха да се издигат и да стават военни министри и вицепремиери разбрах, че моята цел е обречена. Водила съм една дон кихотовска борба. Сегашните арести в ДАБЧ бяха неизбежни. За мен се вършат едни подстрекателство, че за издаването на поданство надали не всичко е зависило от мен, а това не е правилно. Кучето е заровено в издаването на уверение за български генезис. Всичко потегля оттова. В момента не се занимавам с нищо. Като гледах оня ден гостуването на господин Каракачанов разбрах, че той очевидно се интересува много от мен и следи изкъсо какво се случва с мен. Разбрал е доста неща за мен по непозволен метод, които не би трябвало да знае и не му е работа да знае. Срещу мен и фамилията ми се правят брутални неща, само че това не ме изненадва ", приключи Матева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР