Започна заседанието на Международния наказателен съд в Хага по обвинението

...
Започна заседанието на Международния наказателен съд в Хага по обвинението
Коментари Харесай

Съдът в Хага заседава по иска на Украйна за геноцид, Русия бойкотира изслушванията

Започна съвещанието на Международния углавен съд в Хага по обвиняването на Украйна, че Русия се базира с неистини на закона за геноцид, с цел да оправдае нашествието си, оповестяват международните организации.

По информация на Ройтерс съветската страна е бойкотирала процеса, като не се е явила със свои представители на чуванията.

" Фактът, че местата на Русия са празни, приказва доста. Те не са тук в този съд - те са на бойното поле и водят нападателна война против моята страна ", е декларирал пред съда украинският делегат Антон Кориневич.

Той прикани Русия " да остави оръжието и да показа своите доказателства ".

От своя страна правосъдният състав в Хага е изразил съжалението си, че няма представители на Москва в залата.

От съветското посолство в Хага са отказали коментар.

" Днес, към този момент знаем, първата стъпка ще бъде да се даде правна оценка на военните закононарушения на Русия в границите на интернационалната общественост. Има няколко паралелни процеса, които могат да се употребяват за оценка на закононарушенията на Русия и нейното управление в Украйна ", е споделил Федор Вениславски - член на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада, представен от Агенция " Униан ".

Той акцентира, че военните закононарушения нямат отминалост и тези, които дават незаконни заповеди, и тези, които ги извършват, ще бъдат преследвани във всяка страна, утвърдила Римската харта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР