Започна заразяването с новия вариант на Ковид на хора, които

...
Започна заразяването с новия вариант на Ковид на хора, които
Коментари Харесай

Мангъров: И ваксинираните ще прекарат някой от вариантите на COVID, лечението с антибиотици е безумно

Започна заразяването с новия вид на Ковид на хора, които не са се срещнали с вируса до момента. Има повишаване на инфектираните, само че не е в такава степен, в каквато беше през м.г.. В нашата клиника има 50 заболели, а на О2 са близо 15 души. За приликите и разликите сред вариантите на Ковид до момента, за проблемите в здравната система, неефективността на ограниченията и пропускливостта на имунизациите, приказва Атанас Мангъров пред /novini.bg.

Клинически новият вариант на вируса няма никаква разлика с предходните. Младите хора в този момент са наранени, тъй като още първоначално те бяха затворени и лимитирани, първите талази ги посрещнаха възрастните. Добре е, че децата не карат тежко заболяването и всевъзможни приказки за противоположното просто не са правилни. При нас в този момент има три деца и те са в болница, тъй като родителите им са доста уплашени, само че умерено могат да се лекуват и в домашни условия.

По мотив на ограниченията, считам, че в този момент се прави същото като през март м.г. – затваряме, тъй като това го можем най-добре.

Ограничаваме правата и свободите на хората. Но не можем и не желаеме да разберем, че в лечебни заведения би трябвало да влизат единствено тежките случаи – хората, които се нуждаят от О2.

Всички останали би трябвало да се лекуват в домашни условия под надзора на персоналните лекари. Ако се появи дихателна непълнота, те могат да бъдат приети в болница. Ковид е остра вирусна зараза, за която до момента не е открито окончателно лекуване. Няма лекарство, което да се даде и да се спре хода на болестта. Безумни и безсмислени са лекуванията с антибактериални средства, с антибиотици, само че това не се схваща. Масови са случаите на пациенти, които още първоначално като вдигнат малко температура и стартират да гълтат антибиотици. На 7-8 ден при фотография се открива, че имат вирусна пневмония и отиват в болница. Ковид-вирусът визира белия дроб и на процедура при всички болни на 8-мия ден има данни за пневмония, която е част от самия Ковид. От 2000 души, които все още са в лечебни заведения, фактически нуждаещите се да са приети в болница са 1/4., те се нуждаят от болнично подаване на О2. Дихателната непълнота се развива не заради вторични бактериални инфекции, а когато вирусът на Ковид засегне такава част от тъканта на белия дроб, че останалата, незасегната част, не може да покрива потребностите на индивида от О2.

Това е обикновено, само че не се схваща и лечебните заведения отново се пълнят от пациенти, които можеха да не са там, в случай че персоналните лекари си бяха на мястото. Вината не е единствено в тях, а в цялата система, която ги сътвори. Те са една архаична конструкция, която се вижда, че при такива рискови условия не е в положение да се оправи с доболничната помощ. Когато се наложи същински заболели да се лекуват в домовете, те просто не се оправят.

При ваксиниралите се пациенти заболяването идва по-рядко и протича по-леко. Всеки, който желае може да се имунизира. Но се вижда, че в страните, където има най-вече имунизирани като Израел да вземем за пример, сега разискват трета и четвърта игла. Ваксините не се оказаха панацея. Опитите за принудително имунизиране обаче на избрани групи в обществото, са изцяло неуместни. Предвид обстоятелството, че и ваксиниралите се могат да се заразяват, да се разболяват и да популяризират заболяването. Всеки човек би трябвало да реши самичък за себе си дали ще се имунизира или не. В последна сметка и всички с ваксини ще прекарат някой от разновидностите на Ковид. Изобщо не съм оптимист за скорошно решение на този здравен проблем.

Няма решение на главния проблем за здравната ни система – да се понижи броя на хората, които постъпват в лечебни заведения. Този вирус ще мине през цялото население, и по тази причина отново дублирам – не е належащо всички инфектирани да се хоспитализират, а единствено нуждаещите се от О2. Мерките не оказват помощ колкото и да ни затварят и лимитират. Австралия разгласи, че се е справила с ситуацията, а от това лято отново е в локдаун и така нататък. По този метод нещата могат да се точат още години напред.

Хората би трябвало да се опитат да продължат да живеят обикновено. Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, а студентите на лекции, лекарите на работа и така нататък.Новата вълна е реалност, ще има евентуално още други, само че въпросът е да не препълваме лечебните заведения. Те имат финансови облаги да одобряват повече хора, персоналните лекари пък нямат полза да лекуват по домовете и настъпва цялостен безпорядък в здравната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР