Започна записването за новата хуманитарна Програма за настаняване на украинци

...
Започна записването за новата хуманитарна Програма за настаняване на украинци
Коментари Харесай

До 25 май записват за новата програма за настаняване на украинци

Започна записването за новата филантропична Програма за настаняване на украинци с предоставена краткотрайна протекция в България.

Помощта се планува да се употребява предпочитано в обекти, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър тук-там за заслон, както и в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател.

Лицата, извършващи активност в обектите, вписани в Националния туристически указател и в Регистъра тук-там за заслон вземат участие в програмата, като дават на разселените лица следното: нощувка и изхранване (закуска, обяд и вечеря)  в общ размер на  15 лева (петнадесет лева) без Данък добавена стойност, респ. 16,35 лева  (шестнадесет лв. и тридесет и пет стотинки) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 18,00 лв. (осемнадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон. Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата, заяви БНР.

Предвижда се и вид на нощувка без изхранване с размер на помощта от 10.00 лева (десет лева) без Данък добавена стойност, респективно 10,90 лв. (десет лв. и деветдесет стотинки) при ставка в размер на 9% за категоризираните места за настаняване и 12,00 лв. (дванадесет лева) с включен Данък добавена стойност при ставка в размер на 20% за некатегоризираните места за заслон.  Разходите за Данък добавена стойност са за сметка на Програмата.

Програмата се управлява от Министерството на туризма, като се финансира от принадлежности на Европейския съюз.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР