Започна записването при общопрактикуващите лекари на желаещите да се ваксинират

...
Започна записването при общопрактикуващите лекари на желаещите да се ваксинират
Коментари Харесай

Доц. Киров: Хората ще могат да си избират вида ваксина, стига да я има

Започна записването при общопрактикуващите лекари на искащите да се имунизират против COVID-19

Да не забравяме, че персоналните лекари правим повече от 90% от всички имунизации в страната ", съобщи за готовността за имунизация пред Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

"Имаме подготвени хладилници, които сме употребили при разнообразни предходни имунизации ", заяви още той.

"Ние сме си свършили работата, в този момент чакаме пациентите. Моля, в случай че някой желае да се имунизира, то да се обади на персоналния си доктор ", моли доцент Киров.

"Ние си вършим описи с хората, искащи имунизация, с цел да може да се употребяват флаконите оптимално. Един флакон ще има 5 дози, друга 10 ", съобщи ръководителят на персоналните лекари у нас.

"Желаещ ще бъде ваксиниран съгласно наличните количества. Пациентите ще могат да си избират типа ваксина, стига да я има налична ", разкри доцент Киров.

"Хората ще могат да се имунизират при доктор в различен град, само че единствено в случай че са здравноосигурени ", сподели специалистът.

"Ваксинират се здрави хора, а те не могат да са опасност, в случай че носят защитни средства ", приключи доцент Любомир Киров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР