Започна вторият ден от визитата на министър-председателя Кирил Петков и

...
Започна вторият ден от визитата на министър-председателя Кирил Петков и
Коментари Харесай

Какво ще подари Кирил Петков на папа Франциск

Започна вторият ден от визитата на министър-председателя Кирил Петков и ръководената от него българска делегация в Рим и Ватикана.

Тази заран министър председателят Петков участва на Божествена света литургия в базиликата „ Сан Клементе “, където е заровен славянският първоучител Константин Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит – Антоний. Министър-председателят ще се поклони и пред мощите на Св. Кирил.

След броени часове ще стартира и аудиенцията при папа Франциск. По традиция гостът носи подарък на негово Светейшество. Българската делегация ще подари направена от вълна сцена на Рождество Христово. Автори са деца от обществения център „ Рождество Христово “, който е основан от Католическа апостолическа екзархия – София по самодейност на Папския съвет „ Cor Unum”. Подаръкът е символен. А задачата – щедрост. Българското държавно управление ще поддържа финансово центъра. Ще бъдат предоставени средства за закупуване на образователни пособия, хранителни артикули, както и за образуване на празник навън за децата.

Българската делегация е на двудневно посещаване в Италия и Ватикана във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май.

Освен аудиенцията при главата на Римокатолическата черква, Кирил Петков ще организира срещи с италианския си сътрудник Марио Драги и министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР