Започна турското учение Тюлен 2022 в Егейско море под командването

...
Започна турското учение Тюлен 2022 в Егейско море под командването
Коментари Харесай

Турция започна учението Тюлен 2022 в Егейско море

Започна турското обучение " Тюлен 2022 " в Егейско море под командването на турската брегова защита, заяви телевизия " ТРТ Хабер ".

Учението се прави в зоната на отговорност на Турция за издирвателно-спасителни действия в интернационалните води на морето и в турското въздушно пространство, показва малкия екран.

Маневрите ще са съсредоточени върху два сюжета - избавяне на екипажа на търговски транспортен съд, който потъва, и избавяне на пасажери от пътнически транспортен съд след подаден сигнал за злополучие поради зародил пожар.

Учението ще бъде следено от заместник-министъра на вътрешните работи Мехмет Ерсой, командващия бреговата защита адмирал Ахмет Кендир и 47 наблюдаващи, в това число 27 задгранични.

В маневрите ще вземат участие един хеликоптер и една фрегата на Военноморски сили, четири самолета и един хеликоптер на Военновъздушни сили, един хеликоптер на жандармерията, две корвети, осем лодки, четири хеликоптера и два самолета на бреговата защита, а по този начин също и лодка и личен състав на приетата единствено от Турция Севернокипърска турска република.

Учението ще се организира на две обособени точки в морето, намиращи се западно от гръцките острови Лесбос и Хиос в регион, попадащ в зоната на отговорност за издирвателно-спасителни действия на Турция в интернационалните води, разяснява ТРТ Хабер.

Учението " Тюлен " всекидневно се организира един път на две години, само че поради ковид за последно се състоя през 2018 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР