Започна строителството на новата 6-километрова линия на метрото, която ще

...
Започна строителството на новата 6-километрова линия на метрото, която ще
Коментари Харесай

Новата 6-километрова линия на метрото ще поеме до 70 000 пътника

Започна строителството на новата 6-километрова линия на метрото, която ще минава през кварталите " Гео Милев " и " Слатина " и ще стига до бул. " Цариградско шосе ". Заради изкопните работи има смяна на маршрутите на градския превоз. 

Гергин Борисов, общински консултант от " Спаси София ", акцентира, че подземната железница има за цел да придвижва оптимално доста хора. 

" Тази нова линия действително усъвършенства свързването на ж.к. " Гео Милев " и ж.к. " Слатина ", квартал " Редута " с центъра на града. Тази права съответно е таргетирана да усъвършенства обслужването на региона към Окръжна болница и " Младост " 1, като предвижданията са да транспортира до 70 000 пасажера. Надяваме се с по-добра интеграция с наземния градски превоз, развиването на по-добри връзки тази цифра да се усили ", разяснява той за " България заран ".

Основната задача на Столичния общински съвет е да извърши всички заложени задания, които да подобрят напредването с градския превоз, най-вече в по-гъсто застроените квартали, както и да се усъвършенства транспортната мрежа.

По думите на  Гергин Борисов най-спешните планове са развиването основно на градския превоз. 

" Това са нови и повече бус ленти, нови линии на градския превоз, защото има потребност от такива, и започването на дълго отлаганата работа по нова транспортна скица на града. Има доста пътувания, които към момента не се обслужват добре от градския превоз, а са търсени, надлежно хората, когато нямат друга опция, прибягват до приложимост на персоналните коли ", изясни той. 

Маршрутни промени и доста изменени спирки на градския превоз, само че след време ще имаме нова линия на метрото. Неудобствата с напредването ще траят 3 години, а по-късно метрото ще поеме огромна част от пътникопотока, който в този момент се придвижва по " Цариградско шосе ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР