Започна строежът на седмата фотоволтаична инсталация за производство на чиста

...
Започна строежът на седмата фотоволтаична инсталация за производство на чиста
Коментари Харесай

Kaufland България ще пусне в експлоатация седмият си фотоволтаик през юни

Започна градежът на седмата фотоволтаична апаратура за произвеждане на чиста сила на Kaufland България. Съоръжението ще бъде ситуирано на покрива на „ зеления “ хипермаркет на компанията в кв. Горубляне и ще бъде пуснато в употреба през юни. До края на годината водачът в модерната търговия възнамерява да построи още две съоръжения, с което затвърждава уговорката си за повишение на енергийната си успеваемост и ограничение на отрицателното влияние върху климата.

„ Плановете са ни да приключим и пуснем в употреба инсталацията още в средата на месец юни. Съоръжението ще създава към 190 000 kWh годишно и ще понижава годишното електропотребление на хипермаркета с към 15%. По този метод, ще спестяваме нови към 100 тона СО2 излъчвания годишно “ – разгласи енергийният управител на Kaufland България Иво Василев.

Хипермаркетът на Каuflаnd в кв. Гopyблянe e първият „ зелен “ хипермаркет нa вepигaтa. Магазинът е построен по най-актуалните cтaндapти зa екологично и eнepгийнo дейно строителство. Хипермакетът ce зaxpaнвa cъc 100% „ зeлeнa “ сила и e oбopyдвaн c peдицa щaдящи околнaтa cpeдa cиcтeми, в това число LED осветяване и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни сътрудници..

Като резултат от „ зелената “ си политика, Kaufland България е икономисала близо 4000 тона CO₂ излъчвания и 6,5 милиона kWh електрическа енергия за 2022 година. През тази година ритейлърът ще продължи да влага предпочитано в построяването на още нови технологии в хипермаркетите си, с цел да понижи в допълнение въглеродния си отпечатък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР