Започна срещата между "Има такъв народ" и "Демократична България" в

...
Започна срещата между "Има такъв народ" и "Демократична България" в
Коментари Харесай

Преговорите започнаха: Има такъв народ се срещна с Демократична България

Започна срещата сред "Има подобен народ " и "Демократична България " в Народното събрание, с която двете партии дадоха старт на поредицата съвещания за сформиране на кабинет и политическа поддръжка за бъдещото ръководство на страната, съобщи БГНЕС.
Инициативата за диалога пристигна от страната на партията на Слави Трифонов, който получи редица рецензии за метода, по който разгласи проектокабинета си в деня след изброите – по малкия екран и без разговор с останалите протестни обединения, оповестили се за естествени сътрудници против досегашното статукво. На диалози са поканени всички, в това число Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че без ГЕРБ-СДС, тъй като, съгласно спечелилият на изборите, диалогът с тях бил неосъществим.
"Надявам се да протече умерено и елементарно, от наша позиция нямаме разминавания. Надявам се да препотвърдим едни на други главните си цели, с цел да дадем добър знак, че ще има държавно управление ", уточни заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов преди началото на срещата.
"Ще участваме с позитивизъм и оптималната сила от наша страна ", отговори съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.
Все още не е ясно кой ще бъде посочен за министър-председател на мястото на оттегленото предложение поста да заеме някогашният министър от времето на Национална движение „Симеон Втори" Николай Василев, както и доколко ще бъде ревизирано първичното предложение за проектокабинет.
Разговорът сред двете политически сили се организира при закрити врата, чака се след него да има публично изказване за постигнатите резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР