Започна специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията, свързани с

...
Започна специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията, свързани с
Коментари Харесай

В област Габрово започна специализирана операция срещу купуването на гласове

Започна профилирана полицейска интервенция за предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите в Габрово и района, заяви пред публицисти началникът на „ Охранителна полиция “ в регионалния град комисар Андрей Хайтов при започване на акцията.

„ Операцията е през цялото денонощие, денем работата е по-засилена. В рамките на акцията полицията в Габрово работи по седем сигнала, по един е формирано досъдебно произвеждане, а всички са докладвани на прокуратурата “, уточни комисар Андрей Хайтов, шеф на бранш „ Охранителна полиция “ при Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи - Габрово.

В акцията се включени чиновници на „ Охранителна полиция “, „ Икономическа полиция “, „ Криминална полиция “ и „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово, както екипи на Зоналното жандармерийско ръководство - Плевен, написа Българска телеграфна агенция.

На територията на региона са построени контролно-пропускателни пунктове, на които се правят инспекции на хора и моторни транспортни средства.

Обект на надзор са хора от дейния престъпен контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят въздействие върху вота на жителите. Извършват се инспекции на частни адреси, търговски обекти, питейни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави активност, нарушаваща изборното законодателство; ревизират се заложни къщи, обекти, в които се оферират дърва за огрев, хранителни магазини, предлагащи артикули на вересия. Инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Засилени инспекции се правят по линия на пътната сигурност и притежанието, използването и разпространяване на наркотични субстанции, оповестиха от полицията.

Действията на чиновниците на реда са ориентирани и към противопоставяне на стандартната престъпност, за стабилизиране на средата за сигурност и обезпечаване на добър публичен ред, както и за сигурност по пътищата. Операцията ще продължи през целия ден. От полицията се ангажираха да оповестят на по-късен стадий информация за резултатите от днешната акция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР