Започна реставрацията на старата вестникопродавница в град Лом, предаде БНР.

...
Започна реставрацията на старата вестникопродавница в град Лом, предаде БНР.
Коментари Харесай

Започна ремонтът на старата вестникопродавница в Лом

Започна реставрацията на остарялата вестникопродавница в град Лом, съобщи БНР. Сградата е била към Националната банка и е дадена на Военно окръжие. Направена е продажба преди години и се занемарява.
Припомняме, че концепцията за реставрацията идва от фейсбук група "Всички ломчани обединени към една концепция ", в която членуват хора, които милеят за града. Макар и със забавяне от половин година, намерихме компания и към този момент тече ремонтът на остарялата вестникопродавница, сподели Кирил Коцев, един от админите на фейсбук групата.
"Самата реституция стартира преди седмица. Екипите на компанията работят непрекъснато и на професионално равнище. Постоянно идва мобилен екип, сверяват се размерите, подменят се остарели амортизирани елементи. Всичко се съблюдава по проект и самият план се съблюдава на 100%. Приключи работата по челните дъски, рамките на прозорците, отстраняването на остарели наслагвания от бои. Може да се каже, че лицевата част е съвсем приключена. Днес вървях на място, почнали са и реституция на покривната структура, само че тя е малко по-сложна, има доста елементи. Общината е предоставила вестникопродавницата на Съюза на инвалидите в Лом, с цел да я стопанисват и да движат вестникарската активност. "
Необходимата сума за реставрацията в размер на 6 000 лева е финансирана от Петьо Блъсков, основен редактор на вестник "Труд ". Предстои и преброяването на сумата, събрана в дарителска кутия, сложена в постройката на общината. Членовете на групата имат концепция със сумата, която остане да се изготви табела, която да радва гостите на града и да дава информация по отношение на вестникопродавницата. Срокът за осъществяване на ремонтните действия от страна на фирмата-изпълнител е 1 ноември, след което обектът още веднъж ще проработи по предопределение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР