Започна разследване в родилно отделение в Румъния, след като 10

...
Започна разследване в родилно отделение в Румъния, след като 10
Коментари Харесай

Родилно отделение в Румъния сее коронавирус сред новородени

Започна следствие в родилно поделение в Румъния, откакто 10 новородени бяха тествани позитивно за новия ковид. Има съмнения, че те са били инфектирани от медицинския личен състав.
" Майките са с негативни проби, само че бебетата са с позитивни, тъй че би трябвало да вземем поради контактите им с медицинския личен състав ", сподели здравният министър Нелу Татару в изявление за телевизия " Антена 3 ", представен от " Фокус ".
Бебетата нямат никакви признаци и всички с изключение на едно, дружно с майките си, са минали в самоизолация вкъщи.
Татару уточни " неуспехите в активността както на чиновниците в родилното поделение, по този начин и на локалната дирекция по публично здраве " и даде обещание строги ограничения, в случай че е належащо.
Местният началник на здравната дирекция към този момент е уволнен.
" През последните два дни се усещах по този начин, като че ли пребивавам във филм на ужасите ", сподели една от майките пред локалния уеб страница pressalert.ro.
„ Персоналът не носеше маски “, сподели тя и добави, че майките са чували в сряда по неофициални канали, че в болничното заведение има случай на ковид.
" В четвъртък болничното заведение беше дезинфекцирана с нас вътре ", сподели тя.
Родилното поделение в град Тимишоара бе сложено за малко под карантина на 31 март, само че беше отворено на идващия ден по разпореждане на локалната здравна дирекция, която по това време настояваше, че " няма риск от заразяване за пациенти или лекари ", макар че 13 членове на личния състав към този момент са били тествани позитивно.
Последният случай прибавя терзания по отношение на това по какъв начин румънската система се оправя с епидемията.
Медицинският личен състав показа през последните седмици за незадоволително съоръжение за тези, които са на първа линия.
Досега има повече от 4 400 доказани случая в Румъния и 180 души са починали.Около 700 от инфектираните са здравни служащи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР