Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството

...
Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството
Коментари Харесай

Доведоха окована убийцата на Виолета Донева в съда, тя: Не ми пука

Започна разпоредително съвещание по делото против Ивет Стайкова за убийството на баба й Виолета Донева. 



Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд против Ивет Стайкова, за съзнателно ликвидиране на баба й, осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост. Това оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Пред съда Ивет заяви  " не ми пука ", когато съдиите й дадоха право на последна дума.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 година Стайкова живеела дружно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала експанзия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на обвинената провел диалог с нейната баба - Виолета Донева и на 18.10.2022 година завел приятелката си в дома й.



Бабата на обвинената не одобрявала използването на наркотици и държанието на своята внучка, а заради това Стайкова таила възприятие на ненавист към баба си. 

Вечерта на 19.10.2022 година двете били сами в жилището. С желанието на убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време пострадалата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила гибелта на В. Д. След като умъртвила баба си, обвинената напуснала жилището.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че внучката е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР