Започна разкриването на пътно платно на пътя към Рилския манастир,

...
Започна разкриването на пътно платно на пътя към Рилския манастир,
Коментари Харесай

Започна разкриването на пътно платно на пътя към Рилския манастир, затрупано от две скални срутища

Започна разкриването на пътно платно на пътя към Рилския манастир, затрупано от две скални срутища
Четвърта седмица към този момент продължава разчистването на двете скални срутища преди Рилския манастир. След като за три седмици алпинистите смъкнаха всичко несигурно, към този момент се чисти пътното платно на първото свлачище, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Както информирахме, разчистването на скалните срутища, блокирали едната лента за Светата рилска обител преди няколко месеца, стартира на 20 август.

Това стана откакто минаха огромните християнски празници Голяма Богородица и денят на Иван Рилски.

За три седмици алпинистите събориха всички нестабилни камъни, освен от двете срутища, само че и надвисналите над пътя скали сред тях, които са очевидно нестабилни.

Днес екскаватор разчистваше затрупаното от скали, дървета и пръст пътно платно. До обяд бяха разчистени към 5 метра от пътя. Утре се чака на място да дойде по-голям екскаватор, с цел да може да се прави по-голям размер работа.

Докато багерът изгребваше пръста от ската, от горната страна продължаваше да срутват дребни камъни и земна маса.

За тези три седмици е свършена най-неотложната работа-събаряне на нестабилните камъни, придвижването се контролира от светофар, само че в единствената лента багерът натоварвам самосвал, а през това време би трябвало да минава и трафикът. Което постанова изчакване макар зеления сигнал на светофара.

В събота и неделя на обекта не се работи, след изчистването на пътните платна, което съгласно министъра в оставка Николай Нанков трябваше да стане за 2-3 седмици, престои замрежване на ската, а през пролетта и цялостното му подсилване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР