“Започна подготовката за изграждането на временен мост в Царево. Постепенно

...
“Започна подготовката за изграждането на временен мост в Царево. Постепенно
Коментари Харесай

Денков: Междуведомствената комисия започва работа по щетите от наводнението

“Започна подготовката за построяването на краткотраен мост в Царево. Постепенно обстановката се възстановява, електричеството и водоподаването са възобновени. Пречиствателната станция в Царево работи ”.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков в пленарна зала.Депутатите го изслушват по отношение на дейностите на страната след наводнението в Царево.

“Ще бъде образувана междуведомствена комисия, която ще огледа вредите и в 14 - дневен период ще показа главните аргументи за наводнението и по какъв начин да бъдат избегнати. Ако желаеме да избегнем такива проблеми методът би трябвало да е систематичен ”, сподели още Денков.

Премиерът разясни, че служебният министър Карамфилова е открила, че на територията на страната има 360 сектора с риск от висока проходимост за водата, която заплашва популацията. 7 от тях са в Община Царево. През декември 2022 и април 2023 служебното държавно управление отпуска над 60 млн. лева,част от които за обекти в Карлово, само че доста малко за Царево ”, сподели министър председателят. “За момента оценката за вредите в Царево възлиза на 30 млн. лева, средства са налични и в този момент е въпрос на добра организация от институциите, с цел да оправим оптимално бързо нарушената инфраструктура ”, добави акад. Денков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР