Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна – Визица

...
Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна – Визица
Коментари Харесай

Стартира основният ремонт на осеяния с дупки път Босна-Визица край Малко Търново

Започна главният ремонт на третокласния път III-907 Босна – Визица на територията на бургаската община Малко Търново, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Трасето, с дължина 24.6 км, е единствената пътна връзка за село Визица . Цялостната реконструкцията ще усъвършенства експлоатационното положение на пътната настилка, която е с голям брой пукнатини и деформации , ще усъвършенства сигурността на придвижване и отводняването.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов подсети, че ремонтът е заложен в тактиката за развиване на пътната инфраструктура до 2022 година, само че за жалост не е бил осъществен .

„ Няма дребни и огромни пътища, няма дребни и огромни общини, въпреки правата да е към 25 км хората тук заслужават добра пътна инфраструктура и благоустройство “. 

Той добави, че по този метод се слага началото на серия от поправки на юг от Бургас. Целта е е тази година да стартира и главният ремонт на пътищата Бургас – Царево , Царево – Малко Търново, Росен – Веселие – Ясна Поляна ,

На първата копка участваха кметът на общината Илиян Янчев , регионалният шеф Пламен Янев , шефът на Областно пътно ръководство инж. Митко Порязов и представители на изпълнителите.

Срокът за осъществяване на всички строително-монтажни действия е 450 календарни дни . Предвидена е цялостна замяна на структурата на пътя и съществуващата асфалтова настилка , замяна на съществуващите и полагане на нови бордюри , там, където липсват, както и слагане на нови италиански улеи. Ще бъде сложена нова пътна маркировка и сигнализация за възстановяване сигурността на придвижването. Последният ремонт на третокласния път е изпълнен преди повече от 30 години .

Строителните действия ще се правят поетапно , правата няма да бъде затваряна , придвижването на моторни транспортни средства ще бъде в едната лента. На обекта към този момент е сложена, нужната сигнализация , указваща старта на ремонтните действия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР