Започна основният ремонт на полуразрушената сграда на бившето училище Васил

...
Започна основният ремонт на полуразрушената сграда на бившето училище Васил
Коментари Харесай

Бивше училище става база за доброволни формирования в Лом /снимки/

Започна главният ремонт на полуразрушената постройка на бившето учебно заведение „ Васил Левски “ в кв. " Моминброд " в Лом. Възстановената постройка ще бъде обзаведена и оборудвана за офис на доброволчески формирования за битка с бедствия. Освен възобновяване на рушащата се и занемарена постройка, планът включва и закупуването на екскаватор, АТВ, водоноска и друга профилирана техника за потребностите на доброволческото формирование. Само за строително-ремонтните действия са планувани 195 000 евро, а за закупуването на техниката – 239 797 евро.
Проектът „ Превенция на горските пожари в Окръг Долж, Румъния и Лом, област Монтана ” на Община Лом и Окръг Долж, Румъния се финансира по Програмата за трансгранично съдействие INTERREG V-A Румъния-България. Той е на обща стойност 800 669 евро, от които 404 225 евро са за финансиране на ремонта и оборудването със профилирана техника на обекта в кв. " Моминброд ", останалите са за закупуване на съоръжение на доброволчески формирования в румънски общини. Проектът планува и обмяна на опит и взаимни учения сред Инспектората по бедствени обстановки в Олтения, окръг Долж и доброволческото формирование в Лом.
С осъществяването на този план ще бъде възобновена една рушаща се постройка и прилежащото ѝ пространство, а Община Лом ще има доброволческо формирование за битка с бедствия.
Според Закона за отбрана при бедствията, всяка община би трябвало да има непринудено формирование, което да реагира при спешни обстановки като наводнения, снежни стихии, пожари, трусове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР