Започна изслушването на германския министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер

...
Започна изслушването на германския министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер
Коментари Харесай

Изслушват германския вътрешен министър за неправомерно дадените бежански статути

Започна чуването на немския министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер в Народното събрание през днешния ден във връзка скандал с непозволени дадени близо 1200 бежански статута от Службата по миграцията в Бремен. Зеехофер би трябвало да изясни по какъв начин се е стигнало до тези пробойни.

Въпреки, че Хорст Зеехофер е министър на вътрешните работи едвам от два месеца, отговорността за абсурда в службата по миграцията се носи от него. Депутатите в Бундестага желаеха да схванат по кое време той е разбрал за проблемите при предоставяне на бежански статут и укривал ли е информация за това. Зеехофер твърди, че е научил още с встъпването си в служба и незабавно е взел ограничения. Пълната си поддръжка и взаимност с него съобщи канцлерът Ангела Меркел.

Скандалът стартира преди към пет седмици, когато медии разкриха, че в Службата по миграцията и бежанците в Бремен е издала близо 1200 позволения за бежански статут без претендентите да имат нужните документи за това. Тогавашната директорка на службата работела с юристи, които уреждали бързото предоставяне на бежански статут на претенденти, живеещи в провинциите Долна Сакосния и Северен Рейн-Вестфалия, върху които службата в Бремен в действителност няма пълномощия. Не е ясно каква е била мотивацията за нарушаването на процедурите.

Служители в службата стачкуваха против рецензиите, като показаха, че ръководещите са им наредили да работят бързо за сметка на качеството. Зеехофер даде обещание цялостно следствие и строги последици за всички отговорни.

Скандалът се счита за сериозен пробив в огромната коалиция, който може да докара до дестабилизиране на ръководството. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР