Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на

...
Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на
Коментари Харесай

Започна изграждането на Центъра за съвременно изкуство на мястото на старата топлоцентрала на НДК

Започна построяването на Центъра за модерно изкуство на мястото на остарялата топлоцентрала на НДК, заяви във "Фейсбук " столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Това е знаков обект в поддръжка на хората на изкуството и културата с места за театрални постановки, музикални и танцови събития, изложения, просветителни и обществени действия.



Благодаря на ръководителя на комисията по просвета и обучение в СОС Малина Едрева, която работи със сърце и душа за реализацията на този план. Заедно с основния проектант на София арх. Здравков проведоха интернационален архитектурен конкурс, в който участваха над 60 проектантски бюра.



Беше определен плана на арх. Мариана Сърбова и арх. Антон Колев, който планува създаване на една огромна зала, две по-малки, кафене, пространства за услуги от резидентен вид и външен амфитеатър с доста зеленина.



(Снимки: Булфото)

Очаквам строителните действия да завършат при започване на идната година, след което ще стартира организация на активността. Разговаряла съм с министъра на културата за включване и на министерството, тъй като това ще е народен център, единствен в България.

Започна построяването на Центъра за модерно изкуство на мястото на остарялата топлоцентрала на НДК. Това е знаков обект...
Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Петък, 26 юни 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР