Започна изграждането на общинския екопарк в Стамболийски. Днес кметът на

...
Започна изграждането на общинския екопарк в Стамболийски. Днес кметът на
Коментари Харесай

Започна изграждането на екопарка в Стамболийски

Започна построяването на общинския екопарк в Стамболийски. Днес кметът на общината Георги Мараджиев беше на място, с цел да приказвам с изпълнителите. В момента се оформят алеите, изкопани са и основите за оборудванията, които се приготвят на терена на компанията – това са двоен въжен превоз с дължина 35 метра, транспортен съд с две пързалки, под който ще има специфичен мулч, наподобяващ море.



Ще има и изкуствена река, както и три вградени в земята батута. Над реката на 4 метра височина ще минава мост, който ще свързва лифта с останалата част на екопарка.



В него ще бъдат ситуирани еколюлки, уреди за катерене, две люлки гнездо, паркур, ще има и две кули. „ Ще премахнем старите стоманени люлки, които не се съчетават с новите и откакто ги ремонтираме, ще ги сложим по река Въча до Йоаким Груево, където през лятото се събират доста хора. Там последователно ще оформим с беседки кътове за отдих “, сподели Георги Мараджиев.



Изграждането на екопарка се прави в период, като до два месеца ще бъде подготвен. „ Ще бъде огромна атракция и за нашата, и за прилежащите общини. Убеден съм, че най-щастливи ще са децата. Екопаркът е следващата облага, която е за тях, тъй като е значимо да има къде да играят, когато завърши пандемията “, разяснява кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР