Започна гласуването на парламентарните избори в Италия, съобщиха агенциите, цитирани

...
Започна гласуването на парламентарните избори в Италия, съобщиха агенциите, цитирани
Коментари Харесай

Италия гласува в парламентарни избори

Започна гласуването на парламентарните избори в Италия, оповестиха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

Изборните секции отвориха порти в 07:00 ч. локално време, а броенето на гласовете се чака да стартира малко откакто те затворят порти в 23:00 ч. Първите планирани резултати се чакат в ранните часове на утрешния ден.

Според изборните правила в Италия в последните 15 дни от акцията е неразрешено да се разгласяват социологически изследвания. Преди да влезе в действие възбраната, крайнодясната лидерка Джорджа Мелони и партията ѝ " Италиански братя ", която има неофашистки корени, водеше в сондажите, което значи, че италианците може да изберат първото си от Втората международна война крайнодясно държавно управление, отбелязва Асошиейтед прес. На второ място, само че на немного огромна разлика е някогашният министър-председател Енрико Лета и левоцентристката му Демократическа партия.

Мелони е част от десен съюз с антиимигрантски настроения водач на партия " Лига " Матео Салвини и Силвио Берлускони, трикратния министър председател на Италия, оглавяващ основаната от него преди три десетилетия партия " Напред, Италия " ( " Форца Италия " ). Сложната италианска изборна система облагодетелства обединенията, което значи, че демократите са в по-неизгодно състояние, откакто не съумяха да се обединят в коалиция на сходна необятна основа с левите популисти и центристите.

Ако Мелони стане министър председател, тя ще бъде първата жена в Италия на тази служба. Но сформирането на жизнеспособна управническа коалиция може да отнеме седмици.

Изборите се създават и в сериозен за Европа миг на фона на войната в Украйна и галопиращите енергийни цени.

Право на глас имат близо 51 милиона италианци.

Гласоподавателите ще изберат 600 народни представители: 400 депутати и 200 сенатори.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети ощеКъде в София
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР