Започна 75-ят международен кинофестивал във Венеция. Той е най-старият в

...
Започна 75-ят международен кинофестивал във Венеция. Той е най-старият в
Коментари Харесай

Стартира 75-ото издание на най-стария кинофестивал в света

Започна 75-ят интернационален кинофестивал във Венеция. Той е най-старият в света. Организира се за първи път през август 1932 година. Председател на журито е мексиканският режисьор, сценарист и продуцент Гилермо дел Торо. Откриващата прожекция на фестивала е филмът "Първият човек " на Деймиън Шазел.

Общо 21 кино лентата ще се състезават за премията "Златен лъв ", като тази година в формалната селекция са включени и филми от онлайн стрийминг платформата "Нетфликс ", осведоми БГНЕС. Това провокира неодобрение измежду производителите на "традиционни ленти ".

Сред претендентите за влиятелното отличие има единствено една жена – австралийската режисьорка Дженифър Кент с кино лентата „ Славеят”. Редица феминистки организации написаха протестно писмо до управлението на фестивала, който съгласно тях е доминиран съвсем напълно от мъже.

Ще бъдат връчени и две статуетки „ Златен лъв” за изцяло творчество. Тазгодишните им носители са 81-годишната английска актриса Ванеса Редгрейв и канадският режисьор Дейвид Кронънбърг.

Лейди Гага, Райън Гослинг и Ванеса Редгрейв са единствено част от звездите, които се чака да преминат по аления килим довечера.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР