Заплашиха Община Пловдив с прокуратурата заради седалките на Колежа. Стефан Августинов,

...
Заплашиха Община Пловдив с прокуратурата заради седалките на Колежа.
Стефан Августинов,
Коментари Харесай

Заплашиха Община Пловдив с прокуратурата заради седалките на Колежа

Заплашиха Община Пловдив с прокуратурата поради седалките на " Колежа ".

Стефан Августинов, шеф и съсобственик на компанията " Спортлаб ", виновна за слагането на седалките на стадион " Христо Ботев " твърди, че Общината не е заплатила 430 седалки на обща стойност 60 хиляди лева

" В момента Община Пловдив се държи като рекетьор, тя е взела от нас едни седалки, предала ги е на някой различен, само че не желае да ги одобри от нас и да ни ги заплати. Това си е насила. Принуждават ни да се откажем от тези 430 седалки, с цел да подпишат протокол за останалия монтаж на тези, които са по контракт и да ни платят парите.
 Новият състезателен шеф на Ботев: Мечтая да видя цялостен
Новият състезателен шеф на Ботев: Мечтая да видя цялостен " Колежа "

Артур Платек отхвърли да е изобретател на Холанд

В рамките на седмицата ще сезираме прокуратурата. Адвокатите ни доста се колебаеха дали да създадем този диалог с вас, тъй като с изключение на тези 4 месеца на изчакване, ние не сме имали други проблеми.

В последна сметка би трябвало да има някакъв естествен излаз от обстановката. Ние въпреки всичко сме вкарали документите в системата за публични поръчки, а реакция - нула. Освен телефонно позвъняване: Няма да ти платим тези седалки. Или си вземи останалите пари, или си гледай работата. А наказателния кодекс планува за сходно закононарушение отнемане от независимост до 6 години ", сподели Августинов.

Представителят на Община Пловдив Тодор Тодоров, който е шеф на дирекция " Обществени поръчки ", отвърна по следния метод:

" Наистина не сме платили монтажа на седалките, като сумата е 10 лева без Данък добавена стойност на седалка. Платена е цялата доставка, която е 90 % от цялата поръчка. На приемателните комисии в действителност са признати повече седалки, в сравнение с са записани по контракта в публичната поръчка. Но сега ние нямаме причини да удовлетворим това искане на компанията. Знаете, че преди 10-ина дни се одобри бюджетът на страната. Тези пари за спомагателните седалки, може би са 70-80 хиляди лв. ", показа той.
 Ботев желае от Община Пловдив да бъде подписан анекс към контракта за използването на
Ботев желае от Община Пловдив да бъде подписан анекс към контракта за използването на " Колежа "

Мотивите за настояването са, че без категорично споменат период в съглашението счетоводно няма по какъв начин да бъдат приети за разноски вложенията, които клубът прави по стадиона

" Но в случай че управлението на общината реши да ги заплати, ще би трябвало да ги бюджетираме и да ги включим в планов бюджет, след което да създадем анекс към контракта. За страдание, договорът е за 18 159 седалки - нито повече, нито по-малко. Ще срещна ръководителите на общината с проблема и вероятно по тяхна преценка тези средства ще се бюджетират. Но окончателното решение за това идва с гласоподаване в общинския съвет ", добави Тодоров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР