Заплахи за саморазправа и за убийство и закани за съдебни

...
Заплахи за саморазправа и за убийство и закани за съдебни
Коментари Харесай

Междусъседска война в Ямбол! Плашат мъж с убийство заради отровен алабай

Заплахи за разпра и за ликвидиране и закани за правосъдни каузи – до това докара гибелта на домашно куче в Ямбол, заяви bTV. Тригодишното животно, порода алабай, умира за два дни. Собствениците подозират, че повода е храна, подхвърлена в двора им от техен комшия.

Мъжът е записан от охранителната камера. Според Гроздан Гроздев – притежателя на кучето, то е отровено с самун, наквасен с съсредоточен антифриз. Мъжът намерил хляба и го прибрал във фризера, само че той по този начин и не заледен. След гибелта на кучето си, Гроздев пуска в обществената мрежа фотография на хипотетичният отровител – съседа Пламен Пенев.

Следват голям брой мнения и апели за разпра. Заради обявата в обществените мрежи Пенев се опасява за живота си. Признава, че е хранил кучето, само че отхвърля да го е отровил и твърди, че ще подаде тъжба в полицията.

„ Той (Гроздев, бел. ред.) ме изтипосва все едно съм най-жестокият човек на света “, споделя Пенев.

„ Обвиняват ни, напряко сме се видели в знамение. Разтреперани сме. Обиди, закани... “, споделя брачната половинка на Пенев – Димитрина, като показва, че са заплашвали и детето им.

В квартала обаче настояват, че Пламен Пенев е нападателен към животните и го упрекват в убийството на бездомни кучета. Мъжът обаче отхвърля и тези обвинявания.

Гроздан Гроздев желае съседът му да бъде съден, като споделя, че „ този умопобъркан на следващия ден ще токсини някой човек “.

Очакват се резултатите от токсикологичния разбор на кучето.

Средноазиатската овчарка или така наречен " Алабай " е мощно куче, достигащо до 80 кг тегло и 70 см височина. Породата е селектирана на голямата територия, разпростряла се от Каспийско море до Китай и от Южен Урал до Афганистан. Кучетата се употребяват за защита, само че и за кучешки боеве.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР