Заплахи и умишлено унищожена земеделска техника - това е резултатът

...
Заплахи и умишлено унищожена земеделска техника - това е резултатът
Коментари Харесай

Заплахи и унищожена техника след спор между животновъди в Бургаско

Заплахи и съзнателно унищожена земеделска техника - това е резултатът след спор сред животновъди в странджанското село Ново Паничарево.

Причина за напрежението е спор за 160 декара пасищна земя. Конфликтът към този момент е довел до 6 правосъдни борби. Тодор Димитров има ранчо с овце и кози, което ръководи близо 30 години в землището на село Ново Паничарево, предава

След няколко предизвестия да напусне земята, взета чартърен към този момент от различен животновъд, в последна сметка се стига до навлизане в земите и рязане на инвентар. Една цистерна към този момент е нарязана на скрап от Йосиф Костов, а вълната от животните на Тодор е изхвърлена на земята като безстопанствена. Причината - документ за въвод за притежание на пасището.

Йосиф е безапелационен, че ще събори и кошарите, както и че ще изгони овцевъда. До срутване на постройките не се стига поради интервенция на полицията. „ Тези движимости са в мои парцели. Имам въвод и съгласно Граждански процесуален кодекс те са изоставени. Аз мога и би трябвало да се заповядвам с тях, защото те не са се разпоредили с тях, макар че са имали законно указан период да създадат това ”, разяснява Йосиф Костов.

Адвокатът на овцевъдите Ненчо Драгнев дефинира дейностите на Йосиф като самоправство, макар че животновъдът от година пробва да накара фермерите с овце да освободят земите. Той упорства общо шестте каузи по противоречивия проблем да приключат и на последна инстанция.

„ Той като наемател има право единствено да държи, само че няма право да унищожава никакви здания, никакви навеси, никаква техника, защото държането не презумира такива дейности ”, безапелационен е Драгнев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР