Заплахата руският президент Владимир Путин да използва тактически ядрени оръжия

...
Заплахата руският президент Владимир Путин да използва тактически ядрени оръжия
Коментари Харесай

Руските ядрени оръжия - реална заплаха за САЩ

Заплахата съветският президент Владимир Путин да употребява тактически нуклеарни оръжия е " действителна ". За това предизвести американският държавен глава Джо Байдън, представен от " Ройтерс ".

Коментарът му идва дни, откакто осъди

В събота Байдън дефинира като " безусловно безконтролно " изказването на Путин, че Русия е разположила първото си тактическо нуклеарно оръжие в Беларус.

" Когато бях тук преди към две години и споделих, че се безпокоя за пресъхването на река Колорадо, всички ме гледаха като вманиачен ", означи Байдън в Калифорния.

" Гледаха ме по този начин, както когато заявих, че се тормозя, че Путин употребява тактически нуклеарни оръжия. Реално е ", акцентира той.
 Руски тактически нуклеарни оръжия в Беларус - какво значи това?
Руски тактически нуклеарни оръжия в Беларус - какво значи това?

На първо място, това може да понижи времето за реакция на НАТО при положение на офанзива

Миналата седмица беларуският президент Александър Лукашенко разгласи, че в страната му, някои от които по негови думи са три пъти по-мощни от атомните бомби, хвърлени от Съединени американски щати над Хирошима и Нагасаки през 1945 година

Това е първото разполагане от страна на Москва на подобен вид бойни глави - нуклеарни оръжия с по-малка мощност и обхват, които биха могли да бъдат употребявани на бойното поле - отвън съветска територия след рухването на Съветския съюз.

На 25 март Путин разгласи, че Русия, по искане на Беларус,, което Съединени американски щати от дълго време били създали на територията на своите съдружници.

Съединените щати разкритикуваха решението на съветския водач, само че обявиха, че нямат желание да трансформират личната си позиция по отношение на стратегическите нуклеарни оръжия, нито виждат признаци Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие.

Разполагането на съветски нуклеарни оръжия се следи от близко от Съединените щати и техните съдружници, както и от Китай, който неведнъж е на нуклеарни оръжия във войната в Украйна.

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на президента Владимир Путин да употребява територията на страната като плацдарм за нахлуването на съветските сили в Украйна на 24 февруари.
 Руските нуклеарни оръжия остават в Беларус за безкрайно време
Руските нуклеарни оръжия остават в Беларус за безкрайно време

Те могат да бъдат изтеглени от страната, в случай че НАТО " се въздържа от подкопаване на сигурността на Русия и Беларус "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР