Заплахата от Черно море за Украйна остава доста висока. Въпреки

...
Заплахата от Черно море за Украйна остава доста висока. Въпреки
Коментари Харесай

Русия губи кораби, но все още може да изстреля 56 ракети Калибър едновременно

Заплахата от Черно море за Украйна остава много висока. Въпреки че Черноморският флот на Русия губи кораби. Това е декларирала ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Наталия Хуменюк, предава РБК-Украйна, представена от.

Тя е отбелязала, че Русия не трябва да се подценява. В момента има стихия в морето, тъй че съветските войски крият корабите си. Но те, пренебрегвайки сигурността, могат да изстрелват ракети непосредствено от заливите.

" Генералният щаб прави оценка равнището на ракетна опасност от Черно море като непрекъснато високо и то се покачва при застъпване на дежурство на ракетоносци “, е обяснила говорителката.

Хуменюк е отбелязала още, че към момента не е допустимо да се дефинира тъкмо какъв брой ракети Руската федерация може да изстреля над Украйна по едно и също време. Но евентуално става въпрос за 56 крилати ракети " Калибър ".

" Има информация, че 56 ракети " Калибър " са подготвени за изстрелване по едно и също време. Като се вземе поради фактът, че надводните ракетоносци носят до 8 ракети, подводните – 4, тогава можем да кажем, че сега са следени до 5 ракетоносци. Врагът към момента има капацитет и е доста мощен ", е допълнила тя.

Според говорителката ударите по съветския флот, изключително по кораби, които към момента не са пуснати в деяние, са доста мощен честен и психически удар за руснаците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР